HVO Diesel

unieke brandstof CO2Fuel (BTL/HVO)Hét fossielvrije, hernieuwbare en emissie-arme alternatief voor diesel

Wilt u graag per direct de impact van uw dieselvoertuigen op het klimaat en leefomgeving enorm reduceren? Dat kan heel eenvoudig met de nieuwe dieselsoort HVO!
Dit staat voor “Hydrotreated Vegetable Oil” en is de meest duurzame dieselbrandstof van dit moment.
Deze brandstof wordt gemaakt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval zoals dierlijke vetten.
Hierdoor is HVO een volledig hernieuwbaar, fossielvrij en emissie-arm alternatief voor traditionele diesel.


Duurzame voordelen van HVO diesel

  • Volledig fossielvrij
  • Zeer lage CO2-uitstoot (-90% t.o.v. diesel)
  • Minder uitstoot van fijnstof, roet en NOx
  • Bevat vrijwel geen zwaveldeeltjes en aromaten
  • Is goed biologisch afbreekbaar
  • Bestaat uit hernieuwbare grondstoffen
  • Geproduceerd uit ISCC-EU gecertificeerde grondstoffen
  • Vrijwel geen dieselgeur mee


Rijden op HVO diesel biedt enorme voordelen op het gebied van duurzaamheid. Denk aan een zeer hoge CO2-reductie van maar liefst 90% en een veel lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, NOx, roet en zwavel. Hierdoor is het uitstekend geschikt voor werkzaamheden in gesloten ruimtes of drukbevolkte omgevingen. Bovendien is dit product vrijwel geurloos en volledig biologisch afbreekbaar.


Hoogwaardige dieselkwaliteit

HVO is een hele zuivere en technisch hoogstaande brandstofsoort. Het bevat vrijwel geen vervuilende bestanddelen zoals olefines (alkenen) en aromaten, waardoor het in de motor schoner verbrandt – en dus minder emissies genereert – dan conventionele diesel. Ook heeft HVO een zeer hoog cetaangetal van >70, wat ook weer gunstig is voor de verbrandingskwaliteit en emissie-uitstoot. Bovendien kan deze diesel probleemloos langdurig opgeslagen worden zonder verlies van kwaliteit – ook tijdens de wintermaanden.


HVO diesel in de praktijk

Overstappen naar HVO is heel eenvoudig. Het is een hoogwaardige dieselkwaliteit die voldoet aan de EN15940 norm voor paraffinische brandstoffen. Technisch gezien kan deze nieuwe dieselsoort probleemloos in alle moderne dieselmotoren worden gebruikt. Vrijwel alle EURO6 truckmotoren en steeds meer trekkers en landbouwmachines hebben reeds een officiële goedkeuring van de fabrikant voor HVO/EN15940. Raadpleeg hiervoor het instructieboekje van uw voertuig of overleg met uw dealer.

 

Puur of geblend

HVO kan zowel puur als geblend met conventionele diesel gebruikt worden. De duurzaamheidsvoordelen zijn uiteraard het grootst bij puur gebruik (= HVO100). Voordeel van HVO30 (= 30% HVO geblend met 70% diesel) is dat het voldoet aan de EN590 norm voor conventionele dieselbrandstof.

Bovendien is de meerprijs van HVO30 relatief beperkt, waardoor het nu al een economisch haalbaar alternatief voor minder fossiele diesel is én een concrete opstap naar een 100% HVO diesel in de nabije toekomst. Ook andere blends (bv. HVO20 of HVO50) zijn beschikbaar, informeer naar de mogelijkheden.


ISCC-EU gecertificeerde grondstoffen

Wij leveren uitsluitend HVO vervaardigd uit ISCC-EU gecertificeerde grondstoffen. Dit betekent dat ze voldoen aan de Europese Richtlijnen voor de productie en verwerking van biomassa. Er wordt strikt gecontroleerd op duurzame productie, beheer, traceerbaarheid (documentatie) en broeikasgasreductie van de gebruikte grondstoffen. De ISCC-EU certificering geldt als bewijs dat voor de productie van HVO daadwerkelijk duurzame en hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt.

Meer weten over de duurzame en technische kenmerken van HVO?


Voor vragen en of bestellingen neemt u contact met ons op via onderstaande gegevens.